Σχολικό ημερολόγιο 2014-2015

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Μάρτης γδάρτης!

Πρώτη ημέρα του καινούριου μήνα στο σχολείο και φυσικά αφού συζητήσαμε για τις αλλαγές που πιστεύουν τα παιδιά ότι φέρνει ο καινούριος μήνας, διαβάσαμε την ιστορία του Μάρτη από τη σειρά "Τα παιδιά της Άνοιξης" της Λότη Πέτσοβιτς-Ανδρουτσοπούλου. Το βιβλίο αναφέρεται και στον χωρισμό του Κρύου και της Άνοιξης και είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε για το θέμα και να δώσουμε έμφαση στην αγάπη που είχαν για το γιο τους, το Μάρτη. Εισαχθήκαμε στο καινούριο λεξιλόξιο, δίνοντας έμφαση στη λέξη "άστατος". Στη συνέχεια, δώσαμε το ημερολόξιο του μήνα και τα παιδιά ζωγράφισαν ό,τι τους έκανε εντύπωση από την ιστορία που διαβάσαμε. Τέλος, αφού "δε λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή",συζητήσαμε για το "Μάρτη ή Μαρτίτσι" και φτιάξαμε τα φετινά βραχιολάκια μας χρησιμοποιώντας χάντρες αντί για μαλλί ή μουλινέ (ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας). Καλό μήνα!
Οι ιστορίες του βιβλίου βοηθούν τα παιδιά να καταλάβουν τα χαρακτηριστικά του κάθε μήναΟ Μάρτης όταν γνώρισε την Δροσούλα..

Το λουλούδι που έστειλε ο Γαλανός Ουρανός στην Άνοιξη για να τη ζητήσει σε γάμο..(δεύτερος σύζυγος)
Ο Μάρτης που πήγαινε πότε στο σπίτι του πατέρα του, του Κρύου που είχε χιόνι και πότε στης μητέρας του, της Άνοιξης, που είχε στρωμένο πράσινο χαλί..

Ο Μάρτης που ξαπλώνει στο κρεβάτι από χιόνι στο σπίτι του πατέρα του..Περνάμε τις χάντρες μας εναλλάξ

και ο"Μάρτης" μας είναι έτοιμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο